سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قیمت فولاد تا خرداد سال آینده افزایش نخواهد داشت

به گزارش حامیران در تحلیل بازار فولاد، پس از اعتراضات متعدد از سوی اتاق تهران و تشکل های بخش خصوصی، علی الخصوص بنگاه هاس پایین دستی مصرف کننده فولاد به نحوه قیمت گذاری و عرضه محصولات به وزارت صنعت، این وزارت خانه هرگونه بالا بردن قیمت فولاد را تا پایان خرداد ماه سال آینده ممنوع اعلام کرد.

طبق گزارشات بدست آمد از سوی روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، در روند عرضه فولاد و قیمت گذاری آن در بورس کالا نظر های متعددی از سوی تولید کنندگان فولاد خام و تولید کنندگان محصولات فولادی وجود دارد. این اختلاف نظر ها از سوی تولید کنندگان محصولاتی از قبیل لوله و پروفیل، لوازم خانگی، خودرو و... بوده است. همچنین از سوی خریداران و مصرف کنندگان ورق های فولادی نیز اظهاراتی وجود داشته است.

از سال گذشته تا کنون این اختلاف نظر ها چه در مورد نحوه قیمت گذاری ها و چه در نحره عرضه فولاد با شدت ای متفاوت وجود داشته است. انتقادات از سوی تولید کنندگان محصولات فولادی پایین دستی در صنعت فولاد همواره به نحوه قیمت گذاری ها و میزان عرضه توسط تولید کنندگان فولاد که معمولا دولتی و با شبه دولتی هستند، بوده است. این تولید کنندگان بر این عقیده اند که فولاد سازان همواره به بازار های صادراتی توجه بیشتری دارند و توجهی به نیاز داخل ندارند و حتی در شرایطی حاضر به صادرات با قیمت خیلی پایین تر هم هستند. این در شرایطی است که میزان تعرفه واردات از دید ان ها بالا است و تولید کنندگان پایین دستی در رقابت با فولاد سازان نمی توانند از فولاد وارداتی بهره مند شوند.

برخی از متقاضیان فولاد داخلی بر این عقیده اند که صادرات این فلز مهم به صورت خام و با قیمت بسیار پایین صورت می گیرد و میزان ارزش افزوده آن هم کم می باشد. با این شرایط هم انتقاد اصلی مصرف کننده ها به نحوه قیمت گذاری و عرضه این فلز مهم می باشد.

برای عضویت در کانال تلگرام فولاد حامیران کلیک کنید


عوامل تاثیر گذار بر بازار فولاد

به گزارش حامیران در تحلیل بازار فولاد، عوامل تاثیر گذار بر بازار فولاد داخلی در هفته گذشته را می توان تاثیر پذیری از چند موضوع عنوان کرد. از جمله این عوامل به ترتیب تاثیر گذاری می توان به نبود نقدینگی در بازار فولاد و سرازیر شدن آن به بازار ارز، افزایش قیمت مواد اولیه، عواقب افزایش تعرفه واردات امریکا، روند استقبال از مشتری و تشویق تقاضای مشتری از سوی کارخانه ها که موجب شده کارخانه ها وارد مسابقه کاهش قیمت شوند، اشاره نمود که همه و همه بر روی روند بازار فولاد طی اخرین روز های سال جاری اثر گذاشته اند.

با توجه به این موضوع، طی ماه های اخیر تغییر روند بازار های سفته بازی و افزایش قیمت ها یکی از مهم ترین عواملی بوده که باعث شده نقدینگی از بازار فولاد به سمت دیگر بازار ها از جمله ارز سرازیر شود. به معنای دیگر، ریسک فعالان این بازار به سمت بازار های سفته بازی تغییر مسیر داده است.

نقدینگی سرگردان بین تولید و سفته‌بازی

طی هفته گذشته بازار فولاد در شرایطی بسر می برد که مهم ترین عامل تاثیر گذار بر جو روانی این بازار ثبات و میل به کاهش قیمت در بازار ارز وجود داشت. بازار ارز به یک ثبات نسبی رسیده سات اما گزارشات حاکی از کمبود ارز در کشور می باشد، که این امر تاثیر بسزایی بر فعالیت تجار در بازار فولاد خواهد گذاشت.

در بار این موضوع محمد اعتباری، فعال بازار آهن و مقاطع فولادی می گوید: افزایش تقاضا در بازار ارز به دنبال افزایش نرخ ارز طی چند ماه گذشته قابل توجه بوده است. بازار ارز همانند یک انربا عمل کرده و نقدینگی دیگر بازار ها را به سمت خود کشیده و سرمایه گذاری در دیگر بازار ها را با تعلل مواجه کرده و روند بازار ها را تغییر داده است. این امر موجب ایجاد دو روند شده است:

2) خروج نقدینگی از بازار فولاد و سرازی شدن آن به بازارهای دیگر

2) افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی در بازار فولاد مانند شمش.

محمد اعتباری  بر این عقیده است که تمایل تجار در روزهای پیش رو به سمت بازار ارز، فعالیت در بازار فولاد را با وقفه مواجه کرده است، روند عدم تمایل خرید در بازار فولاد با علم به این امر که امکان دارد قیمت ها در این بازار با افزایش مواجه شود، رخ داده است، اما «انرژی ریسک تجار» به سمت بازار ارز گرایش دارد و همین امر مجددا بازار فولاد را تحت‌الشعاع می دهد.

برای عضویت در کانال تلگرام فولاد حامیران کلیک کنید


افزایش تعرفه امریکا برای جلوگیری از ترازتجاری منفی

به گزارش حامیران در تحلیل بازار فولاد، اعمال تعرفه های جدید امریکا برای واردات فولاد کشورش، نه تنها بر بازار های جهانی و اقتصادی تاثیر گذار است، بلکه مقداری هم اثر سیاسی دارد.  این اقدام رئیس جمهوری امریکا بیشترین تاثیر را بر روی کشور امریکا که بزرگترین شریک این کشور بوده، خواهد گذاشت. همانطور که اعمال تعرفه خودرو بر کشور های اروپایی اثر گذاشت.  

یکی از اهداف این اقدام ترامپ این است که می خواهد تراز تجاری کشورش منفی نشود و در این راستا به عواقب سیاسی و اقتصادی ان توجهای ندارد و تنها سعی می کند میزان صادرات کشورش را از واردات آن بیشتر کند. اما در واقعیت تقاضای این کشور برای فولاد همچنان پا بر جاست و اجرای این تعرفه تنها موجب می شود تا قیمت فولاد در این کشور با افزایش مواجه شده و هزینه نهایی برای تولید صنایع پایین دستی این کشور رشد یابد.

در نتیجه بنظر نمی اید تصمیم عاقلانه ای گرفته باشند، زیرا امریکا و صنایع پایین دست این کشور متضرر خواهند شد. این در شرایطی است که رئیس جمهوری اسبق این کشور، بوش هم در سال 2002 این اقدام را انجام داد اما شکست خورد و از تصمیم خود باز گشت. افزایش قیمت آلمینیوم از طرف امریکا نیز موجب خواهد شد تا قیمت نهایی اکثر محصولات حتی دارو نیز با افزایش مواجه شود. به صورت کلی، کشوری که صنایع پایین دستی بسیاری را داراست، باید میزان تعرفه را به سمت صفر برده تا بتواند ماده اولیه بخرد و در نهایت تبدیل کند.

این در شرایطی است که کشوری همانند ایران که دارای صنایع بالادستی است باید تعرفه بگذارد. در حال حاضر تمام اتفاقات بر خلاتف جهت رخ داده است. میزان تعرفه کشور امریکا 25 درصد بوده و ایران دارای تعرفه 10 درصدی می باشد که این امر اصلا منطقی نیست. به همین دلیل در تجارت های جهانی، اقتصاد های بزرگ به دنبال حذف تعرفه ها هستن چراکه صنایع پایین‌دستی آنها با قیمت پایین تری ماده اولیه خریداری می کنند و بدین وسیله می‌توانند با سود بالاتری رقابت کنند و محصولات را دوباره به همان کشورهای جهان سومی که ماده اولیه خریده اند، ارسال کنند.

برای عضویت در کانال تلگرام فولاد حامیران کلیک کنید


تاثیر تعرفه واردات فولاد اروپا بر فولاد ایران

به گزارش حامیران در تحلیل بازار فولاد، به عقیده یکی از کارشناسان بازار فولاد، با اعمال تعرفه بر روی فولاد اروپا، بازار برای محصولات فولادی ایران جا باز می کند چرا که نقل و انتقال کالا های اساسی بین اروپا و امریکا کاهش می یابد.

طبق اخرین امار بدست از سوی وزارت بازرگانی امریکا، در شرایط فعلی 7/16 درصد از مجموع واردات این کشور از کشور کانادا که در شمال کشور امریکا قرار دارد، می باشد.دو کشور برزیل و کره جنوبی هر کدام به ترتیب 2/13 و 7/9 درصد از بازار وارداتی امریکا را در دست داشته و در رتبه دوم و سوم قرار دارند. پس از این دوکشور، فولاد سازان چینی هستند که حدود 5 درصد از تامین واردات امریکا را به خود اختصاص داده اند.

کارشناسان بر این عقیده اند که کشور امریکا با اعمال این تعرفه بر روی فولاد اروپا و علی الخصوص کشور چین، موجب خواهند شد که تولید کنندگان کشورشان یک پیشرفت قابل توجهی پیدا کرده و به دنبال آن میزان تولیدات خود را افزایش خواهد داد همچنین با این روش می تواند بازار داخلی خود را در دست گیرد.

دنیا نور، کارشناس صنعت فولاد در این باره گفت: در حال حاضر اقتصاد امریکا شرایط مطلوبی داشته و طی دو سال گذشته رونق پیدا کرده است. صنعت فولاد، یک صنعت مادر بوده و نقش بسزایی در تامین کالاها دارد، با اعمال این تعرفه بر واردات فولاد، صعت فولاد امریکا همانند صنعت اسلحه سازی مجبور است نیاز خود ا با استفاده از کالا های داخلی تامین کند.

 وی در ادامه با اشاره به تاثیرات این تصمیم بزرگ بر فولاد ایران افزود:  این رخداد دو وجه دارد. هم می تواند یک تهدید برای فولاد کشور ما باشد، و هم می تواند یک فرصت طلایی محسوب شود. با اعمال این تعرفه بر روی فولاد اروپا، میزان نقل و انتقال بین اروپا و امریکا کاهش یافته و از این طریق جا برای بازار فولاد ایران باز خواهد شد. اما از سویی دیگر می توان گفت خطر عدم تمدید برجام نیز وجود دارد. در صورتی که رئیس جمهور امریکا برجام را تمدید نکند، روی نقل و انتقالات بانکی به مشکل بر خواهیم خورد.

وی در اخر خاطر نشان کرد:در شرایط فعلی ما باید بهترین کار را به لحاظ دیپلماسی اقتصادی انجام دهیم و این است ه روابطمان را با اتحادیه اروپا افزایش داده و روسا را توجیه کنیم ت تحت تاثیر اقدامات امریکا قرار نگیرند تا از این طریق آینده بانکی نقل و انتقالات بین اروپا و ایران تضمین شود.  

در همین رابطه، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور هشدار داده است که در صورت وضع این تعرفه سیل عظیمی از واردات کشور را تهدید خواهد کرد. چراکه کشور های صادر کننده به امریکا به دنبال بازار هایی برای صادراتشان می گردند و در این بین کشور ما بهترین گزینه است زیرا  تعرقه واردات کمی را داراست.

برای عضویت در کانال تلگرام فولاد حامیران کلیک کنید


محصولات تخت فولادی

به گزارش حامیران در تحلیل بازار فولاد، به محصولاتی که به صورت تخت یا ورق تولید می گردند و در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی یا صنایع خانگی و... کاربرد دارند، محصولات تخت فولادی گفته می شود. در نتیجه بازار انواع این ورق ها در کشور بسیار متنوع و مطلوب می باشد و تولید کنند گان این نوع محصولات در کارشان با مشکل خاصی مواجه نیستند، تا جایی که این محصولات با توجه به تنوع تولید و بازاری که در اختیار دارند، از رکود چند ساله ای که در بازار مسکن بوجود آمده و همیشهبازار فولاد را هم تحت تاثیر قرار می دهد، در امان مانده اند.

تنوع در محصولات، از مزایای محصولات تخت فولادی

تولید ورق فولادی با استاندارد های خاصی می باشد که استاندارد های رایج در کشور ما زیر نظر کشور آلمان انجام می گیرد. محصولات تخت فولادی، شامل محصولاتی می باشد که از فولاد نیمه ساخته شده ای به نام اسلب (شمش ورق) تولید شده باشد. اسلب خود یک نوع شمش فولادی است که بیشتر حالت تخت داشته و بر خلاف بیلت که اکثرا در مقاطع مربع استفاده می شود، این فولاد در ورق بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. دو استاندارد ASTM امریکا و گوس روسیه از جمله استاندارد هایی هستند که در ایران بندرت مورد استفاده قرار می گیرد.

از جمله ورق های تخت می توان به ورق‌های گرم (سیاه)، ورق‌های سرد (روغنی)، اسیدشویی، سفید (گالوانیزه)، رنگی و تین پلیت اشاره نمود. میزان استفاده از ورق فولادی بیشتر از مقاطع طویل فولادی می باشد، بصورتی که به غیراز حوزه ساخت‌وسازهای ساختمانی، گستره وسیعی از مواد اولیه مورد مصرف صنایع کوچک و بزرگ حوزه صنایع را هم در بر می‌گیرد. کاربرد این ورق های فولادی در ساختمان سازی، تولید انواع لوله و پروفیل یا انواع جعبه‌های فلزی می باشد و حوزه صنعت، خودروسازی و تولیدکنندگان انواع لوازم‌خانگی ازجمله مهم‌ترین مصرف‌کنندگان این کالای ویژه هستند. ارزان‌ترین محصول در حوزه محصولات فولادی تخت شامل ورق‌های گرم ضخیم (6 میلیمتر به بالا) و گران‌ترین آنها شامل انواع ورق‌های سرد و روکش‌دار یا ورق آلیاژی می باشد.

برای عضویت در کانال تلگرام فولاد حامیران کلیک کنید